si të rregulloni madhësinë e ekranit në ps3


svara 1:

Mund ta riformuloj këtë për të pyetur "a ka rëndësi TV-ja ose shfaqja ime për përvojën time të lojrave në konzollën time", dhe përgjigjja do të ishte po, por jo domosdoshmërisht në mënyrën që do të mendonit.

Për të qenë të qartë: tastiera nxjerr kryesisht të njëjtin informacion, pa marrë parasysh se çfarë lloji të ekranit keni qenë i lidhur me të. Televizori juaj nuk bën përpunim shtesë.

Sidoqoftë, mënyra se si TV juaj shfaqet sapo të marrë informacionin nga tastiera juaj mund të ndryshojë në mënyrë dramatike në varësi të modelit që po përdorni. Një ekran me një ritëm më të ulët të rifreskimit do ta bëjë një lojë me një kornizë të lartë të ndjehet shumë më pak… e vërejtur, për shembull.

Në temën e ekraneve më të mëdha dhe më të vogla, është tipike që televizionet HD të kenë të njëjtin numër pikselësh, pavarësisht nga madhësia e ekranit, gjë që çon në ekranet më të mëdha që kanë një densitet më të ulët të pikseleve dhe ekranet më të vegjël që kanë një densitet më të lartë të pikselëve. Rezultati është që ekrani më i vogël të ndjehet, në një mënyrë që nuk është shumë e lehtë për tu përshkruar, më vizualisht i dendur dhe me ngjyra. Nga ana tjetër ka diçka për të thënë për një ekran të madh që plotëson siç duhet fushën e shikimit tuaj.


svara 2:

Në një farë mënyre po. Në thelb sa më i madh të jetë ekrani dhe sa më afër ekranit aq më lehtë do të shihni pikselët. Por sigurisht që ekziston një kufi për secilën madhësi të ekranit ku bëhet vërtet e vështirë të shikosh pikselët. Në televizionin më modern: s (rreth 50 ″) që është rreth 720p - 1080p. Çdo gjë mbi të që ndoshta në rastin më të mirë do të shihet si një përmirësim i vogël në rastin më të mirë. Shumë njerëz ndoshta as nuk mund të bëjnë dallimin. Por pastaj ka edhe gjëra të tjera që janë gjithashtu të rëndësishme dhe kjo është puna e strukturës, puna artistike, puna me ngjyra etj. Kur këto gjëra bëhen mirë. TV në të vërtetë do të zbutet ose në mënyra të tjera do të përmirësojë grafikët në vetvete.


svara 3:

… Një ekran më i madh, duke supozuar të njëjtën rezolucion, do të ketë pixel më të madh dhe ergo do të duket më keq.

Disa konzolla dhe / ose lojëra do të rezultojnë me një rezolucion më të lartë - ose disa ngritje më të larta… - kur çiftohen me një ekran me rezolucion më të lartë, por jo gjithmonë dhe kjo gjithashtu ka disa të meta.

Përtej kësaj ... jo, nuk do të bëhet. Consoles nuk janë si PC të zakonshëm, nëse mund të vendosni grafikë siç dëshironi dhe / ose sidoqoftë pajisja juaj mund të trajtojë.


svara 4:

Madhësia e ekranit nuk ka asnjë efekt në grafikë ose shpejtësinë e kornizës së një loje.

Një lojë do të duket e njëjtë në çdo ekran nëse nuk ndryshoni rezolucionin ose opsionet grafike në rastin e lojërave për PC.

Redakto:

Të dhënat e dërguara në ekran do të jenë identike, por mund të duken më keq sepse çdo piksel është më i madh dhe për këtë arsye do të jetë më i dukshëm. Sidoqoftë, pas një distance të caktuar nuk do të jeni në gjendje të dalloni dallimin midis një ekrani të madh dhe një ekrani të vogël.


svara 5:

sa më i madh ekrani aq më të mëdha janë pikselët. Sa më të mëdha pixelët aq më të dukshme janë.